•• Ons Assortiment ••

contact

Pluryn Groesbeek

Kwekerij Van de Pas werkt samen met het REA College uit Groesbeek, wekelijks komen er een paar docenten met jongeren om de werkzaamheden op onze kwekerij te ervaren.

REA College Groenopleidingen is een opleiding voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. De cursisten zijn 18 jaar of ouder en veel al ligt er een beperking aan de grondslag waardoor zij (nog niet) in staat zijn om regulier onderwijs te volgen of te gaan werken.

De Groenopleidingen van het REA College is een plek waar jongeren een vak kunnen leren om duurzaam te gaan werken bij een bedrijf in de groene sector. Je kunt hierbij denken aan de volgende bedrijven:

Hoveniersbedrijven
Kwekerijen (in de kas) en buiten (open teelt)
Tuincentrum

Het einddoel van onze opleidingstrajecten kunnen van verschillende aard zijn:

Reintegratietrajecten met als einddoel een duurzame plaatsing bij een reguliere bedrijf
Opdoen van arbeidsconditie/ ritme: met onze praktijklessen kunnen jongeren op hun eigen tempo ervaringen opdoen in het werken in het groen.
arbeidsactiveringstrajecten: door het volgen van onze praktijklessen op locatie kun je samen met professionele vakmensen gaan kijken wat je voorschakeltrajecten zijn.

REA College Groenopleidingen werkt samen met het Groenhorst College te Velp.

De kracht van REA College Groenopleidingen is de individuele benadering en
het bieden van maatwerk.

Als het voor onze cursisten mogelijk is, gaan ze de vaktheorie op het Groenhorst College te Velp volgen al dan niet met extra ondersteuning vanuit REA College.

De theorie kan ook aangeboden worden bij het REA College als regulier niet haalbaar is.

De opleiding is praktisch ingesteld. Vandaar dat wij een aantal praktijklocaties hebben zoals Kwekerij van de Pas. Dit is zoals men noemt authentiek leren (leren in een realistische situatie). Door de samenwerking met Kwekerij van de Pas krijgt dit project voor ons een authentieker karakter. We werken immers voor een “echt” bedrijf met onze opleiding!